Bästa handdammsugare (Februari 2018)

Hitta de handdammsugare som har fått bäst recensioner och klarat sig bäst i test.

92
#1
Dyson V8 Absolute
2-i-1 handdammsugare
✓ 4.6 utav 5 (2910 brukare)
kr 5.195
Se återförsäljare »
92
#2
Bosch BBH52550
Sladdlös handdammsugare
✓ 4.6 utav 5 (88 brukare)
kr 2.090
Se återförsäljare »
90
#3
Dyson V7 Motorhead
2-i-1 handdammsugare
✓ 4.5 utav 5 (551 brukare)
kr 3.609
Se återförsäljare »
90
#4
Electrolux ZB6114
Handdammsugare
"Bäst i test" - ETM TestMagazin
✓ 0.0 utav 5 (0 brukare)
kr 799
Se återförsäljare »
89
#5
Bosch BHN20110
Handdammsugare
✓ 4.4 utav 5 (66 brukare)
kr 821
Se återförsäljare »
loading icon

Bästa erbjudanden just nu...

20%
Hoover RA22AFG
2.799,-
2.229,-
15%
Hoover RA22HCG
3.099,-
2.619,-
9%
Bosch BBHMOVE1N
1.290,-
1.179,-
8%
Nilfisk Handy G...
1.449,-
1.329,-
5%
Severin Skaftda...
1.199,-
1.139,-

Visa alla handdammsugare erbjudanden

Score 92% 92% 90% 90% 89%
Dyson V8 Absolute Bosch BBH52550 Dyson V7 Motorhead Electrolux ZB6114 Bosch BHN20110
(4.6)
2910 omdömen
(4.6)
88 omdömen
(4.5)
551 omdömen
(0)
0 omdömen
(4.4)
66 omdömen
Pris 5.195 kr 2.090 kr 3.609 kr 799 kr 821 kr
Testresultat "Bäst i test" - ETM TestMagazin
Max. gångtid 40 min 30 min 30 min 14 min 12 min
Laddningstid 5 timmar 6 timmar 4 timmar 4 timmar 14 timmar
Typ 2-i-1 Sladdlös 2-i-1 Håndholdt Håndholdt
Kapacitet 0,5 liter 0,9 liter 0,54 liter 0,5 liter
Antal hastigheter 2 3 2 2 1

Vilken handdammsugare är bäst?

Den bästa handdammsugaren är Dyson V8 Absolute enligt våra jämförelser här på Test-dammsugare.se. Detta har vi kommit fram till baserat på användarrecensioner och externa testresultat.
På plats som den näst bästa handdammsugaren kommer Bosch BBH52550 och Dyson V7 Motorhead kommer på tredje plats.

Val av handdammsugare - handhållen och sladdlös

Handdammsugaren är smart om du snabbt ska göra rent något, eller till exempel städa upp efter middagen. Eftersom handdammsugaren är lättare att hantera och ta ut ur förvaring behöver du inte hålla på med de stora apparaterna när det bara handlar om enklare rengöring. Några handhållna dammsugare kan även hantera små mängder vätska, vilket exempelvis är praktiskt med småbarn i familjen.

 
Välj rätt handdammsugare
När du ska välja vilken handdammsugare du ska köpa bör du särskilt tänka på vad du kommer att använda en handhållen dammsugare till. Om du endast ska använda handdammsugaren till väldigt små uppgifter, till exempel dammsugningen av middagsbordet efter maten, är handdammsugaren det självklara valet.
 
Observera dessa specifikationer när du köper en handdammsugare
Innan du köper grisen i säcken så finns det ett par specifika saker du bör hålla koll på, innan du köper en handdammsugare. Dessa egenskaper kommer vi att titta närmare i följande stycke.
 
Prestanda, kraft och laddning
En liten handdammsugare är inte särskilt kraftig, men det betyder inte att du inte kan använda den för mindre uppgifter. Var uppmärksam på hur mycket ström den förbrukar, då det har stor inverkan på sugeffekten. Ännu viktigare för en handdammsugare är förmodligen hur snabbt den kan laddas upp och hur länge den kan användas på en full laddning. Brukstiden för denna slags dammsugare är relativt kort, mellan 5-10 minuter, men eftersom dess ändamål är tämligen begränsat är det mer än nog i de flesta fallen.

 

Du kan dock skaffa dig en av de större modellerna, som i hög grad kan användas för vanlig städning. De är de så kallade sladdlösa handdammsugarna, som har mer kraft och styrka, samtidigt som de kan hålla laddningen i batteriet längre.
 
Dimensioner och vikt
En annan parameter du bör undersöka är handdammsugarens mått och vikt. Du bör sikta på att köpa en handdammsugare som du kan använda lätt, utan att den är för tung. Om du tänker förvara den på en viss plats så bör du se till att den inte är för stor för det utrymmet. Återigen så väger handdammsugare sällan särskilt mycket. Från lite över ett halvt kilo till något nära två kilo täcker gott det spektrum du kan förvänta dig viktmässigt.

 

Väljer du istället att skaffa dig en sladdlös handdammsugare handlar det om andra siffror. Här ska du tänka på att skaffa dig en sladdlös handdammsugare som passar dig storleksmässigt. Du bör tänka på längden på den sladdlösa dammsugaren och inte minst dess vikt, om du själv ska använda den.
 
Partikelfiltrering
De lite dyrare modellerna är utrustade med en slags partikelfiltrering som säkerställer att utblåsluften från den handhållna dammsugaren inte innehåller en massa mikroskopiska partiklar som kan irritera dina luftvägar. På grund av det begränsande användningsområdet för dammsugaren är det inte nödvändigt att köpa en handdammsugare med ett sådant filter, om du inte är allergiker.

 

Om du däremot väljer att skaffa dig en större, sladdlös handdammsugare som du kan använda i längre tidssträckor så bör du absolut leta efter en dammsugare som uppfyller vissa krav när det gäller hanteringen av mikroskopiska partiklar. Du bör dock uppmärksamma att inte alla handdammsugare och sladdlösa dammsugare är utrustade med något slags partikelfilter.
 
Kapacitet
Med hänsyn till de små handdammsugarna finns det naturligtvis begränsningar för vad de kan innehålla, på grund av deras blygsamma storlekar. Återigen är det dock inte så viktigt, då de först och främst används för små, snabba uppgifter, varpå du kan tömma behållarens innehåll i papperskorgen.

 

De lite större sladdlösa handdammsugarna, vars utseenden mest påminner om futuristiska farkoster, kan självfallet hantera en hel del extra smuts. Det handlar dock fortfarande inte om en kapacitet på flera liter. Vanligtvis kan de innehåller mängder motsvarande 0,5 liter, vilket är helt acceptabelt om det är för ett mindre hushåll – eller om dammsugaren endast ska användas till enklare rengöring.
 
Förvaring av den handhållna handdammsugaren
Det är smart om du snabbt och enkelt kan komma åt handdammsugaren, så att du kan få bort smutset på en gång. De flesta små handdammsugare levereras med en vägghållare, som du kan placera i ett skåp eller där det är smidigast. Se över apparatens specifikationer innan köpet, så du vet om det följer med en vägghållare eller ej.

 
De lite större sladdlösa handdammsugarna kan inte fästas på väggen på samma vis. Däremot kan de låsas fast i en stående position, så du inte behöver oroa dig över att den ska ramla på andra saker när den står i skåpet.

Om våra test av handdammsugare
Antal jämförda: 11
Genomsnittligt pris: 2065 kr
Genomsnittligt betyg: 84